Ciprofloxacine is een breed-spectrum antibioticum dat wordt gebruikt om verschillende bacteriële infecties te behandelen. Het kan worden voorgeschreven voor urineweginfecties, luchtweginfecties, huidinfecties en infecties in de botten en gewrichten.

Cipro

Antibiotica

250|500|750|1000mg

Ciprofloxacine FAQ


Wat is ciprofloxacine?

Ciprofloxacine is een antibioticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van diverse bacteriële infecties.

Waarvoor wordt ciprofloxacine gebruikt?

Ciprofloxacine kan worden voorgeschreven voor urineweginfecties, luchtweginfecties, huidinfecties en infecties in de botten en gewrichten.

Hoe moet ik ciprofloxacine innemen?

Volg altijd de aanwijzingen van uw arts of de bijsluiter bij het gebruik van ciprofloxacine. Neem de tabletten in hun geheel in met voldoende water.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van ciprofloxacine?

Net als alle medicijnen kan ciprofloxacine bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over mogelijke bijwerkingen.

Kan ik ciprofloxacine online kopen?

Ja, u kunt ciprofloxacine online kopen bij geregistreerde apotheken zonder recept.

Hoe lang moet ik ciprofloxacine gebruiken?

Gebruik ciprofloxacine gedurende de voorgeschreven periode, zelfs als u zich beter voelt. Stop niet met de behandeling zonder toestemming van uw arts.

Zijn er bepaalde geneesmiddelen die de werking van ciprofloxacine kunnen beïnvloeden?

Ja, sommige geneesmiddelen kunnen de werking van ciprofloxacine beïnvloeden. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van ciprofloxacine?

Het is raadzaam om alcohol te vermijden tijdens het gebruik van ciprofloxacine, aangezien dit de kans op bijwerkingen kan vergroten.

Mag ik ciprofloxacine gebruiken als ik zwanger ben?

Raadpleeg altijd uw arts voordat u ciprofloxacine gebruikt als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

Hoe bewaar ik ciprofloxacine-tabletten?

Bewaar ciprofloxacine-tabletten op een koele, droge plaats, beschermd tegen direct zonlicht en buiten het bereik van kinderen.

Wat moet ik doen als ik een dosis ciprofloxacine heb gemist?

Als u een dosis ciprofloxacine heeft gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis.

Kan ik ciprofloxacine gebruiken als ik allergisch ben voor penicilline?

Als u allergisch bent voor penicilline, bespreek dit dan met uw arts voordat u ciprofloxacine gebruikt.

Hoe snel zou ciprofloxacine moeten werken?

Ciprofloxacine begint meestal binnen 24 tot 48 uur na aanvang van de behandeling te werken. Neem contact op met uw arts als uw symptomen niet verbeteren.

Kan ik ciprofloxacine gebruiken voor een oorinfectie?

Ciprofloxacine kan effectief zijn bij de behandeling van bepaalde soorten oorinfecties, maar alleen een arts kan het juiste medicijn voorschrijven.

Wat moet ik doen als mijn symptomen niet verbeteren tijdens het gebruik van ciprofloxacine?

Als uw symptomen niet verbeteren tijdens het gebruik van ciprofloxacine, neem dan contact op met uw arts. Het kan zijn dat een andere behandeling nodig is.

Mag ik autorijden tijdens het gebruik van ciprofloxacine?

Ciprofloxacine kan duizeligheid of veranderingen in het gezichtsvermogen veroorzaken. Als u dergelijke bijwerkingen ervaart, rijd dan niet en raadpleeg uw arts.

Voorgestelde onderwerpen om te verkennen

Andere gerelateerde onderwerpen