Atomoxetine is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD). Het behoort tot een klasse van geneesmiddelen die selectieve noradrenalineheropnameremmers worden genoemd en het helpt de aandacht te verbeteren terwijl de hyperactiviteit en impulsiviteit verminderen.

Atomoxetine FAQ


Wat is de aanbevolen dosis Atomoxetine?

De aanbevolen startdosis Atomoxetine voor de meeste patiënten is 40 mg eenmaal daags.

Hoe lang duurt het voordat Atomoxetine werkt?

Het kan enkele weken duren voordat de volledige effecten van Atomoxetine merkbaar worden. Neem contact op met uw arts als u na 3-4 weken geen verbetering opmerkt.

Zijn er specifieke bijwerkingen van Atomoxetine?

Ja, veelvoorkomende bijwerkingen zijn slapeloosheid, verminderde eetlust, misselijkheid, vermoeidheid en maagklachten. Raadpleeg uw arts als deze bijwerkingen aanhouden of verergeren.

Kan Atomoxetine verslavend zijn?

Nee, Atomoxetine is niet verslavend en heeft geen risico op misbruik zoals sommige andere ADHD-medicatie.

Zijn er interacties tussen Atomoxetine en andere medicijnen?

Ja, informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief recept, niet-voorgeschreven, kruiden- en supplementen om mogelijke interacties te voorkomen.

Is Atomoxetine geschikt voor kinderen?

Atomoxetine kan worden voorgeschreven aan kinderen vanaf 6 jaar voor de behandeling van ADHD.

Hoe kan ik Atomoxetine online kopen?

U kunt Atomoxetine online kopen bij erkende online apotheken na het doorlopen van een online consult en het verkrijgen van een recept.

Zijn er voedingsbeperkingen tijdens het gebruik van Atomoxetine?

Er zijn geen bekende specifieke voedingsbeperkingen bij het gebruik van Atomoxetine. Echter, alcoholgebruik wordt over het algemeen afgeraden.

Kan ik autorijden tijdens het gebruik van Atomoxetine?

Het is belangrijk om te weten hoe Atomoxetine op u van invloed is voordat u gaat autorijden. Bespreek dit met uw arts en pas op totdat u zeker weet hoe u reageert op het medicijn.

Wat moet ik doen als ik een dosis Atomoxetine heb gemist?

Als u een dosis Atomoxetine heeft gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Kan Atomoxetine worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden voordat u Atomoxetine gebruikt. Het gebruik van Atomoxetine tijdens de zwangerschap moet zorgvuldig worden afgewogen tegen de potentiële voordelen en risico's.

Hoe werkt Atomoxetine bij de behandeling van ADHD?

Atomoxetine werkt door het verhogen van de niveaus van noradrenaline in de hersenen, wat helpt bij het verbeteren van de aandacht en het verminderen van hyperactiviteit en impulsiviteit bij mensen met ADHD.

Wat moet ik mijn arts vertellen voordat ik Atomoxetine ga gebruiken?

Vertel uw arts over uw medische voorgeschiedenis, alle medicijnen die u gebruikt, inclusief recept, niet-voorgeschreven, kruiden- en supplementen, evenals eventuele allergieën of aandoeningen die u heeft.

Zijn er natuurlijke alternatieven voor Atomoxetine?

Hoewel er enkele natuurlijke alternatieven zijn die beweren te helpen bij de symptomen van ADHD, bespreek dit altijd eerst met uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt in uw behandelplan.

Kan ik Atomoxetine gebruiken als ik borstvoeding geef?

Het wordt aanbevolen om Atomoxetine niet te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding, tenzij duidelijk is aangegeven door uw arts.

Voorgestelde onderwerpen om te verkennen

Andere gerelateerde onderwerpen