Levothyroxine is een synthetisch schildklierhormoon dat wordt gebruikt voor de behandeling van hypothyreoïdie en andere schildklieraandoeningen. Het werkt door het aanvullen van de natuurlijke hormonen in het lichaam.

Synthroid

Algemene Gezondheid

25|50|75|100|125|200mcg

Levothyroxine FAQ


Wat is levothyroxine?

Levothyroxine is een synthetisch schildklierhormoon dat wordt gebruikt voor de behandeling van hypothyreoïdie en andere schildklieraandoeningen.

Hoe gebruik ik levothyroxine?

Volg de instructies van uw arts nauwkeurig op bij het innemen van levothyroxine. Neem het geneesmiddel in zoals voorgeschreven en verander de dosering niet zonder overleg met een arts.

Wat zijn de bijwerkingen van levothyroxine?

De bijwerkingen van levothyroxine kunnen zijn: hoofdpijn, nervositeit, hartkloppingen, overmatig zweten, buikpijn, overgeven, diarree, gewichtsverlies, en veel meer.

Kan ik levothyroxine online kopen?

Ja, u kunt levothyroxine online kopen bij geregistreerde apotheken en op recept van een erkende arts.

Wat moet ik doen als ik een dosis levothyroxine vergeet in te nemen?

Als u een dosis levothyroxine vergeet, neem de gemiste dosis dan in zodra u eraan denkt. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Hoe lang duurt het voordat levothyroxine werkt?

Levothyroxine begint meestal binnen enkele weken te werken. Het kan echter enkele maanden duren voordat de volledige effecten van het medicijn worden gevoeld.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van levothyroxine?

Vermijd het gebruik van antacida of supplementen die calcium, ijzer of aluminium bevatten binnen 4 uur vóór of na het innemen van levothyroxine.

Wat moet ik mijn arts vertellen voordat ik levothyroxine inneem?

Vertel uw arts over andere medicijnen die u inneemt, uw medische geschiedenis, vooral van hartproblemen, diabetes, bijnier- of schildklierproblemen.

Kan ik levothyroxine gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding?

Raadpleeg uw arts voordat u levothyroxine gebruikt als u zwanger bent, probeert zwanger te worden of borstvoeding geeft.

Hoe lang moet ik levothyroxine innemen?

U moet levothyroxine innemen zoals voorgeschreven door uw arts, zelfs als u zich goed voelt. Stop niet met het innemen van levothyroxine zonder overleg met uw arts.

Hoe bewaar ik levothyroxine?

Bewaar levothyroxine bij kamertemperatuur, beschermd tegen licht en vocht. Niet bewaren in de badkamer. Houd alle medicijnen buiten het bereik van kinderen.

Wat gebeurt er als ik te veel levothyroxine inneem?

Te veel levothyroxine innemen kan leiden tot symptomen van een te snel werkende schildklier, zoals hartkloppingen, verhoogde eetlust, gewichtsverlies, warmte-intolerantie en mogelijk hartritmestoornissen.

Kan ik levothyroxine nemen met andere medicijnen?

Informeer uw arts over alle andere medicijnen die u gebruikt, omdat levothyroxine kan interageren met bepaalde medicijnen en de effecten ervan kan veranderen.

Hoe vaak moet ik mijn schildklierwaarden laten controleren tijdens het gebruik van levothyroxine?

Uw arts zal u vertellen hoe vaak u uw schildklierwaarden moet laten controleren. Dit kan variëren afhankelijk van uw individuele situatie en gezondheid.

Waar kan ik meer informatie vinden over levothyroxine?

U kunt meer informatie vinden over levothyroxine in de bijsluiter van het medicijn of door uw arts of apotheker te raadplegen.

Wat zijn de mogelijke complicaties van het stoppen met levothyroxine?

Het stoppen met levothyroxine kan leiden tot symptomen van hypothyreoïdie, waaronder vermoeidheid, gewichtstoename, depressie en spierpijn.

Zijn er natuurlijke alternatieven voor levothyroxine?

Sommige mensen proberen natuurlijke alternatieven voor levothyroxine, zoals schildklierextracten of supplementen. Het is echter belangrijk om dit alleen te doen onder toezicht van een arts.

Voorgestelde onderwerpen om te verkennen

Andere gerelateerde onderwerpen