Quetiapine is een antipsychoticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van schizofrenie en bipolaire stoornis. Het werkt door het herstellen van de balans van neurotransmitters in de hersenen.

Quetiapine FAQ


Wat is Quetiapine?

Quetiapine is een antipsychoticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van schizofrenie en bipolaire stoornis.

Hoe Quetiapine innemen?

Neem Quetiapine precies in zoals voorgeschreven door uw arts. Raadpleeg de bijsluiter voor gedetailleerde instructies.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Quetiapine?

De mogelijke bijwerkingen van Quetiapine zijn onder andere slaperigheid, duizeligheid, gewichtstoename en verstopping.

Hoe lang duurt het voordat Quetiapine werkt?

Het kan enkele weken duren voordat u verbetering merkt in uw symptomen. Blijf de medicatie innemen zoals voorgeschreven door uw arts.

Kan ik Quetiapine online kopen?

Ja, u kunt Quetiapine zonder recept online kopen bij een betrouwbare apotheek. Zorg ervoor dat u de medicatie altijd gebruikt volgens de voorschriften van uw arts.

Wat moet ik doen als ik een dosis Quetiapine heb gemist?

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen extra medicijn om de gemiste dosis in te halen.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Quetiapine?

Het wordt aanbevolen om het gebruik van alcohol te beperken tijdens het gebruik van Quetiapine, omdat alcohol de bijwerkingen ervan kan versterken.

Hoe lang moet ik Quetiapine blijven gebruiken?

Blijf Quetiapine gebruiken zolang uw arts het voorschrijft, zelfs als u zich beter voelt. Stop niet met het gebruik van Quetiapine zonder eerst uw arts te raadplegen.

Kan ik rijden tijdens het gebruik van Quetiapine?

Quetiapine kan slaperigheid en duizeligheid veroorzaken. Indien u deze bijwerkingen ervaart, wordt het afgeraden om te rijden of zware machines te bedienen.

Is Quetiapine verslavend?

Nee, Quetiapine is niet verslavend. Volg echter altijd de instructies van uw arts en gebruik het medicijn alleen zoals voorgeschreven.

Wat moet ik mijn arts vertellen voordat ik Quetiapine ga gebruiken?

Informeer uw arts over eventuele andere medicijnen die u gebruikt, evenals over uw medische voorgeschiedenis, met name over lever- of nieraandoeningen.

Kan ik Quetiapine gebruiken tijdens de zwangerschap?

Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden voordat u Quetiapine gebruikt, omdat het invloed kan hebben op de ongeboren baby.

Wat moet ik weten voordat ik Quetiapine ga gebruiken?

Lees de bijsluiter zorgvuldig door en volg de instructies van uw arts. Neem contact op met uw arts als u vragen heeft over het gebruik van Quetiapine.

Kan ik stoppen met het gebruik van Quetiapine wanneer ik me beter voel?

Stop niet met het gebruik van Quetiapine zonder eerst uw arts te raadplegen. Plotseling stoppen kan leiden tot terugkerende symptomen.

Wordt Quetiapine vergoed door de zorgverzekering?

De vergoeding van Quetiapine kan variƫren, afhankelijk van uw zorgverzekering en de reden van gebruik. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Voorgestelde onderwerpen om te verkennen

Andere gerelateerde onderwerpen