Desloratadine is een luchtvachtblokkerend antihistaminicum dat wordt gebruikt om allergische symptomen te verlichten, zoals niezen, loopneus, jeukende of tranende ogen. Het wordt ook gebruikt om jeukende huiduitslag en bultjes te behandelen. Desloratadine verlicht symptomen door de werking van histamine te blokkeren, een stof in het lichaam die allergische reacties veroorzaakt.

Desloratadine FAQ


Wat is Desloratadine?

Desloratadine is een antihistaminicum dat wordt gebruikt om allergie symptomen te verlichten, zoals niezen, loopneus, jeukende of tranende ogen.

Hoe werkt Desloratadine?

Desloratadine werkt door de werking van histamine te blokkeren, een stof in het lichaam die allergische reacties veroorzaakt.

Wat zijn de veelvoorkomende bijwerkingen van Desloratadine?

Veelvoorkomende bijwerkingen van Desloratadine zijn vermoeidheid, droge mond en hoofdpijn.

Wanneer moet ik Desloratadine innemen?

Desloratadine kan op elk moment van de dag worden ingenomen, maar het wordt aanbevolen om het op hetzelfde tijdstip in te nemen.

Kan ik Desloratadine gebruiken als ik zwanger ben?

Raadpleeg eerst een arts voordat u Desloratadine gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Hoe lang kan ik Desloratadine gebruiken?

Het wordt aanbevolen om Desloratadine alleen te gebruiken zolang de symptomen aanhouden. Raadpleeg een arts als de symptomen aanhouden.

Wat moet ik doen als ik een dosis Desloratadine vergeet in te nemen?

Als u een dosis Desloratadine vergeet in te nemen, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis.

Kan ik Desloratadine combineren met alcohol?

Het wordt aanbevolen om alcohol te vermijden tijdens het gebruik van Desloratadine, aangezien alcohol de bijwerkingen kan versterken.

Zal Desloratadine mijn concentratie beïnvloeden?

Desloratadine kan in sommige gevallen slaperigheid veroorzaken. Wees voorzichtig bij activiteiten die alertheid vereisen, zoals autorijden.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Desloratadine?

Vermijd het bedienen van machines of het uitvoeren van potentieel gevaarlijke activiteiten totdat u weet hoe Desloratadine op u van invloed is.

Is Desloratadine verkreigbaar zonder recept?

Desloratadine is meestal alleen verkrijgbaar op recept, maar kan in sommige gevallen zonder recept worden gekocht. Raadpleeg een arts voor advies.

Kan Desloratadine duizeligheid veroorzaken?

Ja, Desloratadine kan duizeligheid veroorzaken bij sommige mensen. Wees voorzichtig bij het opstaan uit een zittende of liggende positie om duizeligheid te voorkomen.

Kan ik Desloratadine gebruiken als ik andere medicijnen gebruik?

Raadpleeg een arts voordat u Desloratadine gebruikt als u andere medicijnen gebruikt, aangezien het kan interageren met bepaalde medicijnen.

Wat moet ik doen in geval van een allergische reactie op Desloratadine?

Als u een allergische reactie ervaart, zoals zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel, neem dan onmiddellijk medische hulp in. Bel de hulpdiensten als dat nodig is.

Kan ik Desloratadine gebruiken bij leverproblemen?

Raadpleeg een arts voordat u Desloratadine gebruikt bij leverproblemen, aangezien aanpassingen in de dosering nodig kunnen zijn.

Hoe bewaar ik Desloratadine?

Bewaar Desloratadine op kamertemperatuur, buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Bescherm tegen vocht en licht.

Voorgestelde onderwerpen om te verkennen

Andere gerelateerde onderwerpen