Promethazine is een antihistaminicum dat wordt gebruikt om allergieën, misselijkheid en braken te behandelen. Het werkt door de effecten van histamine in het lichaam te verminderen.

Promethazine FAQ


Wat is Promethazine?

Promethazine is een medicijn dat vaak wordt gebruikt om allergieën, misselijkheid en braken te behandelen.

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van Promethazine?

Promethazine wordt gebruikt voor de behandeling van allergische aandoeningen, bijvoorbeeld hooikoorts en netelroos, maar ook bij misselijkheid en braken.

Hoe moet ik Promethazine innemen?

Volg de instructies van uw arts. Meestal wordt Promethazine oraal ingenomen, met of zonder voedsel, zoals voorgeschreven.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van Promethazine?

Bijwerkingen van Promethazine kunnen zijn slaperigheid, duizeligheid, wazig zien, constipatie, en droge mond.

Zijn er medicijnen die een wisselwerking hebben met Promethazine?

Ja, vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief recept, en niet-receptgeneesmiddelen, vitamines en kruidenproducten.

Kan ik Promethazine online kopen?

Ja, Promethazine is verkrijgbaar bij geregistreerde online apotheken, mits voorgeschreven door een arts.

Hoe snel werkt Promethazine?

Hoewel dit kan variëren, beginnen de meeste mensen enige verbetering te voelen binnen 20 minuten na inname van Promethazine.

Wat moet ik doen als ik een dosis van Promethazine mis?

Als u een dosis mist, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Hoe lang kan ik Promethazine gebruiken?

Uw arts zal de duur van de behandeling bepalen op basis van uw medische conditie. Gebruik Promethazine niet langer dan voorgeschreven.

Is Promethazine geschikt voor kinderen?

Promethazine mag niet worden gegeven aan kinderen jonger dan 2 jaar en mag alleen worden gegeven aan kinderen van 2 tot 12 jaar na voorschrift van een arts.

Mag ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Promethazine?

Het is verstandig om het gebruik van alcohol te beperken of te vermijden tijdens het gebruik van Promethazine, omdat alcohol de bijwerkingen kan versterken.

Kan ik autorijden tijdens het gebruik van Promethazine?

Promethazine kan duizeligheid en slaperigheid veroorzaken. Rijd geen auto of bedien geen machines als u zich duizelig of slaperig voelt tijdens het gebruik van Promethazine.

Kan ik Promethazine gebruiken als ik zwanger ben?

Als u zwanger bent, overweeg dan met uw arts of u Promethazine veilig kunt gebruiken, aangezien de veiligheid van Promethazine tijdens de zwangerschap niet volledig is vastgesteld.

Helpt Promethazine bij migraine?

Promethazine kan soms worden voorgeschreven voor de behandeling van migraine, maar bespreek dit altijd met uw arts voordat u Promethazine gebruikt voor deze aandoening.

Is Promethazine verslavend?

Promethazine heeft geen verslavende eigenschappen en leidt zelden tot verslaving. Gebruik echter altijd de medicatie zoals voorgeschreven door uw arts.

Hoe kan ik bijwerkingen van Promethazine minimaliseren?

Om mogelijke bijwerkingen te minimaliseren, neemt u Promethazine precies volgens de aanwijzingen van uw arts. Sta niet op vanuit zittende of liggende positie, omdat dit duizeligheid kan veroorzaken.

Voorgestelde onderwerpen om te verkennen

Andere gerelateerde onderwerpen